top of page

Noen minner fra tidligere år

Her vises bilder som var publisert på våre gamle nettsider. Dette er fra Nord-Norge Treffet (Folkeparken, Harstad) og vi beklager at kvaliteten ikke er bedre, dette er bilder kopiert direkte fra tidligere publisering hvor oppløsning ikke var så god. Disse bildene: Året er 2005 og det er NORGESTREFF.
Tilbake til hovedside for div minnebilder.

Først, her er tekst fra avis som laget artikkel om treffet. Tekst skrevet av journalist Andreas Isachsen, som den gang jobbet for "Harstad i dag".

Jeg stakk en tur oppom i Folkeparken tidlig søndag kveld, i håp om å få noen av ildsjelene i tale etter det vellykkede Norgestreffet for MC folket. De var ikke særlig snakkesalige noen av dem. De maktet rett og slett ikke mer. Jeg så det med egne øyne. Ti- tolv stykker var samlet for å gjør litt etterarbeide. De var dradd i ansiktet av mangel på søvn. Lederen av Harstad Motorsykkelklubb HMC, Lars Roger Kulseng-Hansen, satt bak rattet i sin parkerte VW Caravelle og hadde store problemer med å holde øynene åpne. Jeg prøvde å få noen vettuge ord ut av han, men det eneste jeg oppfattet var en mumling om jeg ikke kunne være så snill å komme tilbake i morgen. Kort tid etterpå sov han som en stein.
De andre som fortsatt holdt på å rydde i parken virket fornøyde. Fornøyd med å ha gjennomført tidenes største MC- treff i Harstad.
De har all grunn til å være stolt over det de har vært med på.

Historiens største MC- treff
i Nord- Norge gikk av stabelen fra 16.- 19. juni i Folkeparken i Harstad. I alt ble det registrert i sekretariatet litt over 2000 motorsykler og om lag 2700 mennesker.
- Vi nærmer oss en grense for hva vi er i stand til å klare her i Folkeparken.
Det er dagen derpå, og Lars Roger Kulseng- Hansen og nestleder Jan -Erik Hansen har kviknet atskillig til. De ser faktisk uforskammet spreke ut.
- Det er et stort apparat som skal i sving for å klare dette arrangementet, fortsetter Kulseng- Hansen. Allerede fredag uken før treffet startet begynte vi å rydde parkeringsplasser og å kviste skogen langs veien inn til Grunnvannet. Vi ryddet flere lastebillass med skog og kvist, forteller han.
- Fra onsdag var vi om lag 125 personer som var involvert i ulike gjøremål. Vi monterte vårt 800m2 store telt, bare det en jobb det tar ti mann en halv dag å få opp.
Servering, kjøkkentjeneste, kiosksalg, sekretariat, vakthold, scenerigging, renhold med mye mer, alt dette krever mennesker som er villige til å stå på å gjøre en jobb, døgnet rundt, skyter nestleder Jan- Erik Hansen inn.
Vi skylder alle som har deltatt en stor takk, som vi herved overbringer, sier de to lederne av HMC.

Det er ikke lite penger som legges igjen i Harstad- samfunnet i løpet av de dagene treffet varer. I følge Hansen og Kulseng- Hansen er det grunn til å tro at hver deltaker bruker om lag 3000 kroner alt i alt. Med 2700 deltakere skulle det bli 8 millioner kroner!

- Tallet er slett ikke urealistisk, mener de to.
- De aller fleste velger å fylle bensintanken på sykkelen her i byen. Hver tank rommer 15-20 liter. Det betyr 30.000- 40.000 liter bensin. Med andre ord en hel tankbil full av drivstoff. På selve treffområdet var det flere eksterne salgsutstillere innen MC- bransjen. Disse solgte til sammen for om lag 400.000,- kroner. Sånn kan vi fortsette å regne på hva som blir brukt, forsetter Kulseng- Hansen.
Harstad i dag foretok en ringerunde til flere av aktørene i utelivsbransjen i Harstad. Tilbakemeldingene fra disse går på nye omsetningsrekorder ved flere av etablissementene, og bare godord om MC – arrangementet.
Av de tallene vi får oppgitt er det sannsynlig at bransjen totalt har hatt en meromsetning på nærmere en million i forbindelse med dette Norgestreffet.

Harstad Motorsykkelklubb har etter hvert opparbeidet seg bred erfaring i å arrangere disse MC- treffene. I tjue år har de arrangert internasjonale Nord- Norgestreff i Harstad. De fleste gangene i Folkeparken, men også andre arenaer har vært benyttet. Reinmoan og Kilbotn har vært prøvd, men de er ikke i tvil om at Folkeparken er det beste stedet.
- Det ligger sentrumsnært, har egen scene (delvis bygd av klubben selv) og nødvendig strømkapasitet, for å nevne noen fordeler, forklarer Kulseng- Hansen. Bakdelen for oss er at det er rimelig nært bebyggelsen, med de problemer dette kan medføre. Lydnivået kan utvilsomt bli noe høyt av og til, medgir han, Her vil jeg imidlertid rose de fleste av de nærmeste naboene, som viser en stor grad av tålmodighet med oss de dagene det står på.
- Vi opplevde svært lite bråk under årets treff, fortsetter han. Såkalt ”flatfyll” var det også mindre av enn vanlig. Og når Harstad- politiet går ut og melder om en rolig helg, ja da er også vi fornøyd med folks oppførsel, avslutter en lettet og glad klubbleder Lars Roger Kulseng- Hansen..

Det er ryddet og gjort skikkelig rent i Folkeparken. Jeg er der oppe mandag ettermiddag og ”inspiserer” området. Det ser strøket ut. Jeg tror faktisk ikke det har sett så rent ut der siden fjorårets treff. Arrangørene går manngard og plukker søppel, ja de går til og med flere runder. Noen plukker sigarettsneiper med bare hendene, mens andre har på arbeidshansker for å plukke glasskår. For HMC har det gått prestisje i å få det så rent som mulig.
I følge et av medlemmene som deltar i ryddingen, ble det fra et ektepar i midten av femtiårene, som kom fra Oslo for å være med på treffet, sagt at de var svært positivt overrasket over hvor rent det var i treffområdet. Det er alle i klubben glad for over å høre.
For dem er det viktig at det ser rent ut i parken.

Dette arrangementet syntes vi fortjener ros og oppmerksomhet. Det er viktig for Harstad at noen er i stand til å sette byen på kartet, slik HMC i dette tilfellet har gjort.


Vår oppfordring til den driftige klubben blir derfor; Fortsett å stå på, det er mange flere som setter pris på det dere gjør, enn det motsatte.
Lykke til videre.


Fakta om Norgestreffet som var i Harstad:

Det gikk med om lag:
8000 enheter brus
900 kg koteletter
3500 hamburgere
1500 pølser
½ tonn kjøttkaker, surkål og potet

2000 sykler ble registrert
2700 personer deltok

125 personer var involvert i arrangementet
fra onsdag til søndag.

Det antas at totalt 8 millioner kroner ble
lagt igjen i Harstad av deltakerne under treffet.

Det kreves et stort område for å avvikle et arrangement av denne størrelsen. Folkeparken egner seg ideelt til formålet.

Under Norgestreffet i Folkeparken gjorde amerikanske Omar and the Howlers sin eneste opptreden i Norge på bandets europaturne. Et scoop fra arrangørenes side med andre ord.

Tekst: Andreas Isachsen / Harstad i Dag

bottom of page